SAMSUN / BAFRA - Mustafa Kemal İlkokulu

Okul Kuralları

ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

• Okulun bütün idareci, öğretmen ve çalışanlarına saygılı olmak,
  • Arkadaşlarıyla iyi geçinmek, birbirine saygılı olmak, kaba ve bencil davranmamak, küfürlü ve argo sözcükler kullanmamak, nazik olmak,
  • Okula vaktinde gelmek, ders ve ödevlerini zamanında yapmak,
  • Okulu temiz tutmak, sınıflara, okul bahçesine, koridorlara çöp, yiyecek artığı vb. maddeleri atmamak, yerlere tükürmemek, çöp kutularını kullanarak temizliğe özen göstermek,
  • Tuvalet ve lavabo musluklarını açık bırakmamak, tıkayıcı temizlik ve sağlık maddelerini tuvaletlere değil çöp kutularına atmak,
  • Sıralara, masalara, sandalyelere, duvarlara yazı yazmamak, okul araç ve gereçlerini korumaya ve temiz tutmaya özen göstermek,
  • Temiz ve ütülü giyinmek, okul kıyafetine mutlaka uymak,
  • Ders aralarında gürültü yapmamak, koridorlarda koşmamak, arkadaşlarına saldırgan davranmamak, pencerelerden dışarı sarkmamak, dışarıdaki kişilere bağırmamak,
  • Okula okulun öğrencisi olmayan arkadaşlarını getirmemek,
  • Ders zili çaldıktan sonra koridorlarda dolaşmamak, öğretmeni sınıfın  kapısında değil sınıftaki yerinde beklemek,
  • Sokakta, dolmuş ve otobüslerde sorumsuz davranışlardan kaçınmak, çevreye saygılı olmak,
  • Atölye, işlik, laboratuar ve iş yerlerindeki kurallara uymak,
  • İdare ve öğretmen odalarının kapılarında gereksiz nedenlerle beklememek,
  • Okula ve sınıflara okul yönetiminin gösterdiği kapı, koridor, merdiven gibi giriş-çıkış yollarından girip çıkmak,
  • Toplu yaşama kurallarına uymak.

OKUL VE SINIFIMIZIN DÜZENİ VE GÜZELLEŞMESİ İÇİN

NELER YAPMALIYIZ?

Yaşamınızın bu döneminde edineceğiniz alışkanlık, tutum ve davranışlar ilerideki yaşamınızı ve kişiliğinizi belirleyecektir. Şimdiden kendinizi bilinçli olarak değiştirmeniz,

sağlıklı bir tutum ve davranış geliştirmeniz yarınınızın güvencesi olacaktır.Okul ikinci evinizdir. Aynı zamanda tüm toplumun, hepimizin malıdır. Okul sizi

yetiştiren, eğiten, hayata hazırlayan toplumsal bir kurumdur. Bu kurumun düzeni, disiplini, görüntüsü sizlerin de niteliğini ortaya koyar. Sizlere bu yaklaşımla neler yapılması gerektiğini

açıklıyoruz:

• Okula gelirken ayakkabılarımızı boyayalım, silelim.
  • Koridorlarda, merdivenlerde sağdan, arkadaşlarımızı rahatsız etmeden, koşmadan yürüyelim.
  • Manto ve paltolarımızı askılıklara düzenli asalım.
  • Sınıfa girince sıralarımızı düzenleyelim, sıramızın altında ve içinde çöp veya kağıt varsa çöp kutusuna atalım.
  • Öğretmen derse girmeden ders araçlarımızı hazırlayıp sakin ve sessiz olarak öğretmeni bekleyelim.
  • Derslerimizi; anlama çabası içinde, çevremizdekileri rahatsız etmeden, arkadaşlarımızın ilgisini dağıtacak hareketlerden kaçınarak takip edelim.
  • Teneffüslerde yerlere kağıt, yemiş kabukları, açılmış kalem atıkları, çöp atmayalım.
  • Teneffüslerde bağırmayalım, koşmayalım, pencerelerden sarkmayalım, öğrenciye yakışmayan davranışlarda bulunmayalım.
  • Sınıf tahtasını teneffüslerde mutlaka temizleyelim ve sınıfı havalandıralım, tahtayı boş yere karalamayalım.
  • Derslere zamanında girelim.
  • Arkadaşlarımıza kırıcı şakalar yapmayalım. Kaba konuşmayalım. Ses tonumuzla, davranışlarımızla, el ve yüz hareketlerimizle arkadaşlarımızı ve öğretmenlerimizi üzmeyelim.
  • Ders için gerekli olan araçları (harita vb.) öğretmen gelmeden hazırlayalım.
  • Boş geçen derslerimizde zamanımızı iyi değerlendirelim. Arkadaşlarımızı rahatsız etmeyelim.
  • Sınıfımızın düzeni ve temizliğini korumak için her gün iki arkadaşımız nöbet tutsun.
  • Okul içinde duvarlara, tuvaletlere her ne konuda olursa olsun yazı yazmayalım.
  • Okul araç-gereçlerini özenli kullanalım, kapı ve pencereleri çarpmayalım, muslukları açık bırakmayalım ve sıraları kazımayalım.
  • İsteklerimizi rica ile belirterek gerektiğinde özür dilemeyi ve bağışlamayı bilelim.

Yukarıda belirtilen konular doğal olarak her öğrencinin uyması gereken kurallardır.

Yayın: 22.11.2017 - Güncelleme: 11.03.2024 14:18 - Görüntülenme: 542